2020 – 21 – 22

Prins : Lili I ( Liliane Wauters)
Eredame – Erejoncker : Tinneke Ivens – Silvain Schvartz
Hofnar: Rune Schvartz

Jeugdprinsenpaar 2019 – 20 -21

Niet verkozen door COVID-19.

De Groepen met de prijzen

Groepen Met Wagen
Geen uitslag dit jaar, door COVID-19 is de cavalcade niet kunnen uitgaan.

Groepen zonder Wagen
Geen uitslag dit jaar, door COVID-19 is de cavalcade niet kunnen uitgaan.

Jodeljongen
De jodeljongen is een wisselbeker voor de groep die het meest ludieke en plaatselijke thema uitbeeld.
Geen uitslag dit jaar, door COVID-19 is de cavalcade niet kunnen uitgaan.

Fretalopprijs
De fretalop prijs is de pechprijs. Deze prijs die geschonken is door de objectieve kaaischuimers van Temse bestaat uit 1 bak fretalop bier.
Deze gaat dit jaar naar: Het gemeentelijk carnaval comité Temse

Weetjes

Na een zeer spannende strijd heeft Liliane Wauters de Prins verkiezing voor 2020 gewonnen van Glennys Goossens. Met 169 stemmen voor de verliezer en 173 stemmen voor de winnaar was het een zeer spannende strijd.

Silvain Schvartz (Erejoncker) heeft prins Lili I ten huwelijk gevraagd tijdens de aanstelling. Ze heeft ja geantwoord!

Op vrijdag 13 maart 2020 heeft de regering beslist om Belgie in lock down te plaatsen, door het corona virus (Covid-19). De carnavalstoet zou normaal op zondag 15 maart zijn doorgegaan. Er is enkel op donderdag 12 maart een kindercarnavalstoet geweest op de Heilig Hart school, alle andere activiteiten op vrijdag 13, zaterdag 14, zondag 15 en maandag 16 maart zijn in het “water gevallen”. Iedere carnavalist/Temsenaar was teleurgesteld dat carnaval op het nippertje werd afgelast.

Op 3 oktober 2020 heeft Prins Lili 1 haar tocht door Temse nog kunnen maken op de prinsenwagen. Begeleid door Sergio Quisquater heeft zij de inwoners van Temse mogen begroeten zonder stoet. Reclame is hier niet voor gemaakt omwille van de op dat ogenblik geldende COVID-19 maatregelen.

Lili I is ook prins gebleven in 2021 omdat door COVID-19 alle carnavalsactiviteiten voor dit jaar geschrapt zijn door covid-19.

Eind 2021 stelde Lili I zich opnieuw kandidaat om in 2022 terug prins te kunnen worden. De voorstelling van de kandidaten is jammer genoeg de enige activiteit die dan is kunnen door gaan, want ook in dat jaar zijn alle activiteiten door corona 1 voor 1 geannuleerd. Prins Lili I is gewoon prins gebleven zonder verdere activiteiten in 2022.

Een voorstel van het carnavalscomité om een stoet met aangepaste COVID maatregelen te laten doorgaan werd geweigerd na een advies van het dagelijks bestuur van de veiligheidscel en een overleg met burgemeester Luc De Ryck. Dat betekent dat er voor het derde opeenvolgende jaar geen carnaval zal zijn in Temse.

Medaille van prins Lili I

Foto’s prins Lili I en het GCT op de enigste carnaval activiteit van 2020; kinderstoet op 12 maart Heilig hart school: (foto’s www.editietemse.be)