Désiré Bier

Prijslijst Désiré

Particulieren

Troebele gouden tripel met prachtig uitgebalanceerde mout en hop smaken. Volmondig, licht prikkelend met een zeer subtiele zachte en licht fruitige geur. De smaak is gebalanceerd, kruidig met een gagel ondertoon. In de nasmaak komt een aangename hoppige-bitterheid door. De nasmaak vloeit mooi en lang uit. Afgetopt met een fijne wandklevende schuimkraag die traag verdwijnt.

Prijs voor horecazaken op aanvraag verkrijgbaar. Contacteer ons voor meer info.

Désiré Van Riet

Désiré Van Riet (1923-2005), de vader van Temses carnaval

Désire Van Riet was enkele maanden oud, toen het gezin Van Riet-Lievens in 1923 Moerzeke ruilde voor Temse, waar vader Frans directeur van het havenbedrijf was geworden.

Aan de universiteit van Leuven werd hij Kandidaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen (1946). Na meerdere jaren buiten Temse in de zakenwereld te hebben gewerkt, verlegde hij zijn werkterrein in 1953 naar Temse, waar hij directeur werd van het havenbedrijf van zijn vader, in 1965 omgevormd tot de Etablissementen Désiré Van Riet.

In Temse werd Désiré in toenemende mate actief op diverse domeinen van het maatschappelijk leven. Hij werd een sleutelfiguur in verscheidene verenigingen en organisaties, wat de poort openzette naar de politiek. Hij was schepen van 1971 tot 1982, burgemeester van 1983 tot 1992, bekroond met de titel van ereburgemeester.

Toen Temse in 1977 fusioneerde met Tielrode, Steendorp en Elversele, was er enkel in de kerngemeente geen carnaval. Als schepen van Feestelijkheden nam Désiré het initiatief tot de oprichting van een overkoepelend comité, dat de organisatie van carnaval in de centrumgemeente zou behartigen. Dankzij zijn ondernemingszin, enthousiasme, doordrijvendheid en zijn positie in het maatschappelijk en politiek leven werd carnaval een ware successtory, bovenal gekenmerkt door een imponerende cavalcade, één van de grootste van Vlaanderen.

Désiré ging de geschiedenis en de legende in als ‘de vader van Temses carnaval’. Vaak al schertsend bestempeld als ‘de laatste kaailoper van Temse’, is Désiré op de Wilfordkaai vereeuwigd in het monument ‘De tuysscher en de azijnzeker’ van Valeer Peirsman, de uitbeelding van de spotnamen van de Temsenaars. Naast hem zit Marcel Philippaert, de eerste officiële prinscarnaval van Temse.

Het Désiré-bier is een blijvende hulde aan ‘de vader van Temses carnaval’, gouden burgemeester, medegrondlegger van het hedendaagse Temse, verantwoordelijk voor vele realisaties. Carnaval is er één van.

Krantenartikel ‘carnavalscomité lanceert nieuw bier Désiré in jubileumjaar’ in Het Laatste Nieuws:

https://www.hln.be/temse/carnavalscomite-lanceert-nieuw-bier-desire-in-jubileumjaar~a9274f4b/?utm_campaign=app_gate_social&utm_medium=social&utm_source=hln&utm_content=9274f4b

het eerste carnavalscomité van Temse. in het midden van de foto Désiré Van Riet.
Etiket bier Désiré .

Enkele reactie op het Désiré bier :

Lucas Ostyn: (facebook)

“Désiré” is een authentiek goud-blond speciaalbier met een zachte smaak en enkele bittere toetsen, lekker op elk moment van de dag!De combinatie van de zoete, frisse toetsen en de verschillende gebruikte soorten mout, water, hop en gist geven dit speciaalbier een unieke, subtiele smaak met een lichte troebelheid.Een mooi extraatje aan de Désiré biertjes is de romige schuimkraag die elke bierliefhebber apprecieert”

Johan Sterks: (facebook)

Désiré bier
Een blond speciaalbier.Het bier bevat meer hop ten opzichte van andere (speciaal)bieren. Deze hoeveelheid hop zorgt voor extra bitterheid. Ook proef je veel fruitige smaken, die de bittere smaken nuanceren.Vergeet niet bij het inschenken van het bier om het laatste beetje gist mee te schenken om een nog vollere smaak van het bier te krijgen.
Combineer Désiré bier met salades, visgerechten en lichte voorgerechten en tussengerechten. De lichte smaak gaat goed samen met de fijne smaak van bijvoorbeeld een sliptong. Dit bier kan tegen wat rijkere, sterke smaken, zoals bijvoorbeeld pulled pork, pizza of gebakken kip. Maar ook bij een lichte salade of seafood gaat Désiré bier goed samen.Houd je van lekker pittig? Ook dan is Désiré bier een goede combinatie, de hoppigheid en pittigheid vullen elkaar mooi aan!
Désiré bier om van te genieten!!!

Volg Désiré bier op facebook: https://www.facebook.com/Desirebier